
En İyi Ücretsiz Vpn Tavsiyeleri
En İyi Ücretsiz VPN Tavsiyelerimize başlamadan önce ülkemizin gündeminin oldukça yoğun olduğundan bahsetmekte yarar var. Bu yoğunluk elbette internet bağlantısına da etki ediyor. Bu gündem karışıklığında en iyi VPN programları ile bile bazı zamanlarda Facebook, Twitter ve Youtube gibi sosyal medya hesaplarına erişim kısıtlamaları artış gösterdi. Hatta bazı popüler internet sitelerine sadece VPN’le erişim engeli değil yurt dışından ülkemize gelen trafiğinin bile engellendiği biliniyor. Throttling adı verilen band genişliğini daraltmanın bile artık yapıldığı konuşuluyor.İşte bu yazımızda teknoveri.com olarak derlediğimiz birbirinden özel En İyi Ücretsiz VPN önerilerimizi bulacaksınız.
Türkiye’de VPN’ler Engellendi
VPN programları çalışmıyor şikâyetlerinin artmasıyla engellenen VPN listesi kamuoyuna yansıdı. Buna göre bir çok meşhur sitede çalıştığı iddia edilen Hotspot Shield, Tor Project, HMA, ZenMate, Private Internet Access, IPVanish, TunnelBear, Psiphon, Zero VPN, VyprVPN, Express VPN ve NordVPN gibi popüler VPN hizmetlerinin Servis Sağlayıcılarca engellendiği ortaya çıktı.
Bu yüzden insanlar VPN engeli nasıl aşılır, VPN engelini aşma ve VPN engeli kaldırma yöntemlerine başvurarak en iyi ücretsiz VPN programı arayışına başladılar.

VPN Nedir, Ne işe Yarar?
VPN, İngilizce bir kelime olan Virtual Private Network’ün kısaltmasıdır ve Sanal Özel Ağ anlamına gelmektedir. Kısaca sizi kendi ülkenizden değil de farklı bir ülkeden internete eriştirmeye yarayan bir uygulamadır. VPN kullandığınızda gerçek IP adresinizin gizlendiği için internette girdiğiniz sitelerin bilgisi, coğrafi konumunuz değiştirildiği için anonim olmanız sağlanır. VPN uygulamaları yüzlerce belki de binlerce firma tarafından ücretli olarak sunulduğu gibi ücretsiz olarak da sunulur.
Peki VPN Engellemek Mümkün Mü?
Bilişim dünyasında imkansız diye bir şey olmadığına göre bizde bu soruya hayır diyeceğiz. Zira VPN Şirketleri PPTP, L2TP/IPsec, SSH, SSTP veya OpenVPN gibi bazı protokoller aracılığıyla abonelerine hizmet sunarlar. Ülkemizdeki Servis Sağlayıcılar ise bu protokollerden bazılarını (PPTP ve L2TP) engelleyerek birçok popüler VPN servisini engellediler.
Ancak VPN şirketleri birçok farklı protokol kullandıkları için yukarıda yer verilen bazı protokoller halen çalışmaktadır. Yani en azından şimdilik VPN servislerinin tümüyle önüne geçmek oldukça zor. Bu açıdan özellikle kurumsal firmaların ticari sırları, gizli bilgileri ve finansal bilgileri gibi hassas servislerine erişmek amacıyla kullandığı OpenVPN türü protokollerin veya özel kiralık hatların yani noktadan noktaya devrelerin (P2P) üzerinden çalışan VPN servislerinin kapatılması şimdilik çok zor.
Peki VPN Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

En iyi VPN’i seçmek, hangi VPN’i kullanacağımıza karar vermek oldukça zordur. Çünkü her VPN servisi aynı değildir. Bazı VPN’ler çok ucuz hatta bedavayken, bazı VPN’ler ise 500 MB gibi kota sınırı getirmekte ancak tüm internet hareketlerinizi kayıt altına alıp birilerine satabilmektedirler. Ayrıca düşük hız sundukları için bağlantınızı yavaşlatabilirler. Popüler bazı VPN’ler ise reklamlarla kendilerini en iyi VPN şirketi gibi göstermelerine rağmen sundukları hizmet çok kötü olabilir. Güvenlik olarak ise %100 güvenlik garantili bir sistemin olmadığını bilmekte fayda var.
Diğer taraftan kaliteli alt yapıları sayesinde en iyi VPN servisleri ise güvenli bir bağlantı sağlamalarının yanı sıra Online Oyun Oynama bağlantı hızınızı (Ping) artırabilirler. Port açma, yönlendirme ve Torrent indirme hızınızı artırarak bu tip sorunları tamamen ortadan kaldırabilirler. Ayrıca bazı VPN’lerin pc, telefon ve tablet gibi tüm cihazlarda kullanılabiliyor olması da oldukça önemlidir.
Peki En iyi VPN Hangisi? VPN Engelini Aşmak Mümkün Mü?
Kullanacağınız VPN’nin yukarıda sayıldığı üzere hizmet kalitesi, güvenilir bir firmadan alınması, fiyat-performans dengesi, bağlantı hızı, kolay kullanımı, sunucu lokasyonu, IP adresi sayısı ve en önemlisi ülkemizde engelli olmaması en büyük tercih sebebiniz olmalıdır. Yukarıdaki kriterlere göre En İyi VPN Tavsiyeleri’miz şunlar olacaktır.

En İyi Ücretsiz Vpn Tavsiyeleri
Öncelikle hemen şunu belirtelim. Bazı sitelerde popüler VPN servislerinden olan Hotspot Shield, ZenMate, HMA, TunnelBear, Express VPN ve Opera tarayıcısının VPN eklentisinin çalıştığı, Tor Project’in ise çalışmadığı söylenmiş ancak bu bilgiler doğru değil. Malesef bu VPN’ler halihazırda ülkemizde çalışmıyor. Tor Project ise çalışıyor.
Buna göre En İyi Ücretsiz VPN Önerileri’miz şunlar olacaktır.
1) Tor Project
Tabiki listemizin başında özel bir anonim bir ağa sahip olan Tor Project bulunuyor. Çok farklı bir şifreleme ağı barındıran Tor gerçekten VPN’ler arasında müstesna bir yere sahip. Her ne kadar bazı internet sitelerinde Tor’unda ülkemizde engelli olduğu söylenmiş olsa da bu bilgi doğru değil.
Ülkemizde Tor’un kendi sitesine de erişim engeli bulunduğu için alternatif yollardan Tor Project’i indirdiğinizde sadece Bridge Ayarlarını değiştirerek Tor ağına bağlanabilirsiniz.
Bunun için sadece aşağıdaki ayarları yapmanız yeterli olacaktır.

Ülkemizde kendi sitesi engelli olduğu için Tor Project’i aşağıdaki güvenli bağlantılardan indirebilirsiniz.
Ayrıca Tor’un mobil uygulaması olan Orbot’u da kullanabilirsiniz.
2) CyberGhost VPN 6
BUNLARIDA OKUYABİLİRSİN
En İyi Ücretsiz Mobil VPN Tavsiyeleri
5664 SMS Km Sorgusu Gelmiyor? 2017’De Gerçek Km Nasıl…
ABD Vize Başvurusu Askıya Alındı: Amerika Vize Yasağı Nasıl…
Google DeepMind İnsanlığı Yok Edebilir
En İyi Ücretsiz VPN listemizin ikinci sırasında ise barındırdığı birçok ülke seçeneği ve erişim hızı ile en başarılı VPN uygulamalarından birisi olan CyberGhost VPN 6 yer alıyor. Son engelden etkilenmeyen CyberGhost VPN’nin mobil uygulamasının da oldukça başarılı olduğunu hemen belirtelim.

İndirme Linki:
https://www.cyberghostvpn.com/en_US/apps/windows-vpn/download/latest
3) Psiphon3
Her ne kadar bazı haberlerde ülkemizde engelli olan VPN’lerden birisi olduğu söylense de şuan ülkemizde çalışan psiphon3 (okunuşu sayfın) başarılı VPN uygulamalarından bir tanesi. Ülke seçenekleri oldukça geniş olan bu VPN’de en hızlı ülke seçeneğini de kullanabilirsiniz. Kurulum yapmadan kolay kullanımı (portable) ve farklı ülke seçenekleri ile psiphon3’ü oldukça beğendiğimizi belirtelim. Ücretsiz versiyonunda 2 Mbps’lik hız limiti ile sunulan psiphon3 mobilde de başarılı bir VPN uygulaması.

İndirme Linki: https://www.psiphon3.com/tr/download.html
4) UltraSurf
Uzun zamandır faaliyette olan diğer bir VPN olan UltraSurf ise, ücretsiz versiyonunda 3 farklı ip veriyor. UltraSurf VPN de yine başarılı bir ücretsiz VPN uygulaması.

İndirme Linki: https://ultrasurf.us/
5) Spotflux
En İyi Ücretsiz VPN listemizin beşinci sırasında ise uzun zamandır faaliyette olan ve olumlu yorumları bulunan Spotflux ise UDP ve TCP seçeneği ile sunuluyor. Ücretsiz sürümünde sadece bir ülke seçeneği bulunan başarılı uygulamanın ayrıca mobil uygulaması da kullanılabiliyor.

İndirme Linki: http://spotflux.com/
6) 360 TurboVPN
Ünlü Antivirüs şirketi Totalsecurity’nin VPN uygulaması olan 360 TurboVPN önerebileceğimiz diğer bir VPN. Yukarıda saydığımız VPN’lere göre biraz yavaş kalsa da yine de iyi bir alternatif olduğunu söyleyebiliriz. Kullanışlı bir ara yüze sahip olan 360 TurboVPN ücretsiz versiyonunda 500 MB’lık bir kota vermesi bir 360 TurboVPN‘in dezavantajı. Ancak dilerseniz bazı yöntemlerle bu kotayı artırabilirsiniz. Ayrıca ücretsiz versiyonda farklı ülkelerden bağlanabiliyorsunuz. Yine 360 TurboVPN‘inde mobil uygulaması bulunuyor.

İndirme Linki: https://www.360totalsecurity.com/tr/360-turbo-vpn/
7) VPN Unlimited
VPN Unlimited ise kullanışlı ara yüzü ve sunduğu birçok ülke seçeneği ile öne çıkan ücretsiz VPN’lerden biri. Ülke seçeneklerinde sunucunun üzerindeki iş yükünü göstermesi ise tercihinizi yönlendirmenizi sağlıyor. Böylece az kullanılan bir sunucudaki VPN’i seçebiliyorsunuz. Ayrıca VPN Unlimited’ın her işletim sisteminde, mobilde ve tarayıcı eklentisinde kullanılabilmesi ise öne çıkan diğer özellikleri.

İndirme Linki: https://www.vpnunlimitedapp.com/en/downloads/windows
8) VPNBook
Birden fazla cihazınızı VPN koruması altına almak istiyorsanız VPNBook oldukça iyi bir tercih olacaktır. VPNBook’ta ek bir uygulamaya ihtiyacınız kalmıyor sadece kendi web sitesinde belirtilen ayarları yapmanız yeterli. Bu ayarları yaparak OpenVPN protokolü ile kendi ücretsiz sunucunuzu kullanabilirsiniz.

Site Linki: http://www.vpnbook.com/
Ayrıca yazımızı bitirirken ücretli VPN’leri de kullanabileceğinizi belirtmekte fayda var. Yada isterseniz Proxy hizmeti kullanarak veya kendi sunucunuzu VPN olarak kurarak da VPN Engelleme’lerini aşabilirsiniz.
Not:Eğer cep telefonunuz yada tabletinizi için yani Mobil VPN uygulaması arıyorsanız şu yazımıza da bakabilirsiniz.